3/20/2013

Segon tractat sobre el govern civil; Fragment VI - capítol II.

Publicat per Carlos a 4:43 ,

Idees principals

Les idees que l'autor ens vol transmetre amb aquest text, és que l'estat de natura no és un caos amb conflictes i guerra com deia un filòsof anomenta Hobbes, sinó que és un estat on tots els homes obeeixen certes lleis basades en la raó. Això crearà una societat on la llibertat és un dret natural.

Títol secundari : Llibertat absoluta.

Anàlisi

Aquest text pertany al Segon tractat sobre el govern civil  de John Locke i en el mateix, podem veure reflexada la teoria de Locke pel que fa a l'àmbit de la política. L'estat de natura és l'estat natural on vivia l'home abans de que la societat fos creada i és la forma en que els homes actuaven sense cap tipus de conflicte. L'home en aquest estat té llibertat per a tot menys a les accions on aquesta llibertat impliqui la mort d'un altre home o la mort d'ell mateix ja que tot ésser té una tendencia natural a sobreviure. També fa referència a les lleis d'aquest estat i explica que totes aquestes provenen de la raó. Les lleis bàsiques diuen que no es pot atemptar contra la vida, la salut la llibertat i les possessions. Per tant cadascú ha de procurar la seva existència i la dels altres, partit d'un estat igualitari.

Comparació 

En la teoria que defensa Locke els homes són moguts pel sentit comú i les lleis creades per la raó, cosa útopica en aquesta societat en la que tothom busca el seu propi benefici fins i tot utilitzant a l'altre com un mitjà.

Hobbes diu que l'estat de natura es caracteritza per la guerra i els homes lluitant per sobreposar la seva existència per damunt de la dels altres. 

Per tant Locke defensa una idea molt maca però poc realista en aquest sentit.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada