3/07/2013

Assaig sobre l'enteniment humà ; John Locke.

Publicat per Carlos a 13:28 ,






Idees principals

La idea principal d'aquest text que John Locke ens vol transmetre és que les idees són innates, el fet de que siguin innates comporta que aquestes no poden ser grabades a la ment i això vol dir que hi aquestes idees romanen a la ment ja que han sigut percebudes pels sentits. És a dir que tota idea prové de l'experiència.

Títol secundari : L'experiència, la font de les idees.

Anàlisi del text

John Locke és un autor que pertany al empirisime i defensa que tot el coneixement sorgeix i prové a partir de l'experiència. L'autor comença el text dient que la ment és com un paper en blanc i que aquest paper comença a omplir-se cuan els sentits començan a rebre idees i a experimentar.

Un dels arguments més importants utilitzat en aquest text diu que si les idees innates existin hipoteticament implicaria que la ment hauria d'entendre aquesta cosa sense ser explicada inicialment ja que com aquesta esta grabada a la nostre ment dons l'entendríem sense cap tipus d'explicació. Això és contrastat amb els nens i els idiotes (frase amb la que inicia el text) que aquests no saben res fins que no obtenen el coneixement a través de l'experiència.

Comparació 

Mentres que Locke creu que tot el coneixement prové a partir de l'experiència i per tant nega l'existència de les idees innates,

Descartes afirma l'existència d'aquestes idees i no només això sinó que que diu que aquestes idees han sigut posades per Déu al nostre cap.



Back Top

1 comentaris:

  1. M'agradaria saber més sobre el que pensa J.Lock, és a dir, que s'expliques més exemples com quan fa una comparació amb la intel·ligencia i una habitació totalment sense llum. Per altra banda, també en penso que és molt bon assaig

Publica un comentari a l'entrada