3/22/2013

Segon tractat sobre el govern civil; Fragments 96 - 97 - capítol VIII.

Publicat per Carlos a 4:45 ,



Idees principals

En aquest text l'autor principalment ens transmet la idea de que quan el govern civil es crea, la societat necessita un cos polític que governi aquest govern civil. Aquesta institució ha de dur a terme les accions que la majoria consideri correctes. I tothom ho haurà de respectar. 

Títol secundari : Decisió de la majoria.

Anàlisi

En aquest fragment a analitzar podem observar com Locke ens introdueix que succeeix quan els homes comencen a relacionar-se i deixen l'estat de natura, que com bé he explicat en l'entrada anterior les lleis estan basades en els principis de raó, en aquest cas entren a la societat mitjançant un pacte mutu. Per que tot això sigui possible com bé diu l'autor és necessàri un orgàn que organitzi tots aquests pactes i faciliti la possibilitat de la creació d'una societat, a més a més aquest govern ha de garantir la protecció d'allò que els éssers humans gaudien en la natura, sinó quin sentit té unirse a una societat si no guanyes res i a més a més perds drets que abans si que tenies. Així doncs les accions que faci el govern seràn triades per majoria popular i aquestes accions seràn considerades legítimes, pel simple fet de que és una representació del que els ciutadans volen.

Comparació

Locke considera que el govern és una representació directa de la majoria, mentres que altres autors com Rousseau diu que l'home per naturalesa és bo i que al formar una societat dona la seva llibertat natural i rep la llibertat civil.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada