3/07/2013

Assaig sobre l'enteniment humà : Comentari text 5.

Publicat per Carlos a 4:15 ,


Idees principals

El que ens vol transmetre principalment aquest text és la idea de que els coneixements innats, és a dir, aquells coneixements que adquirim amb el simple fet de néixer, no poden exisistir pel simple fet de que no té sentit l'existència d'idees que la ment no hagui experimentat abans o conegut.

Títol secundari : Inexistència de les idees innates.

Anàlisi 

Ni els nens ni els idiotes tenen la capacitat de percebre i entendre determinades afirmacions o fets que la majoria d'éssers accepten com a certes. El principi de no contradicció pot semblar universal, però hi ha gent que no és capaç d'entendre'l, per tant es pot a firmar que no tots els éssers humans tenen les mateixes ideas, ergo les idees innates no tenen cap tipus de fonament.  

L'autor fa una distinció dins de les idees innates per una banda separa les idees innates desconegudes i les idees innates conegudes, aquesta distinció fa reflexionar a Locke i extreu la conclusió de que o bé totes les idees són innates o adquirides a través de l'experiència. Finalment diu que no és possible l'existència de les primeres ja que la ment no pot conèixer allò desconegut sense l'experiència.

Per tant podem veure que Locke defensa una posició en contra a les idees innates.

Comparació


Locke es pot comparar amb Descartes, ja que el filòsof francès creu i afirma l'existència de Déu pel simple fet que una idea perfecta no pot provenir del "jo" ni de les coses en sí mateixes, ha de provindre de Déu. Locke diu que una idea perfecta pot vindre de l'experiència i això segons Descartes és impossible ja que no podem ser més perfectes que la idea.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada