12/15/2011

Verificabilitat i falsabilitat

Publicat per Carlos a 18:23 ,


El text bàsicament ens vol dir que no podem asociar totes les hipòtesis i teories en base a la ciència, ja que aquestes han de ser contrastades per l'experiència. És a dir que la ciència ha de ser falsada ja que no sempre el que diu és cert. Això es pot veure per exemple en la ídea que tenien al principi de que la terra era el centre del univers. S'ha de trobar l'equilibri entre la verificabilitat i la falsabilitat.

Títol secundari ; Comprobació i falsació.


Aquest text està escrit per Karl Popper, el text s'estructura en 4 paràgrafs. En el primer paràgraf fa una autoreflexío personal dient que només acceptara un sistema científic si és contrastable amb l'experiència.

No totems les afirmacions científiques són certes per sempre ja que algunes d'aquestes són cambiades i modificades en funció la tecnología avança i es posible trobar més coses. També diu que una cosa empírica és una cosa que no pot ser falsada.

S'ha de trobar un equilibri entre la falsabilitat i la verificabilitat només d'aquesta forma segons l'autor del text es posible argüir la veritat dels enunciats universals.


L'inductivisme considera que la ciència és un coneixement objectiu, cert i fiable, i que les teorices científiques deriven de l'experiència.

El falsacionista considera que algunes teorices són certes apel·lant a l'observació i l'experimentació, en canvi dirà que pot demostrer que algunes teories són falses.

L'inductivisme és molt més radical que el falsacionisme ja que diu que les teorices no poden ser falsades i això no és cert, ja que algunes s'han falsejat, per tant la clau del éxit es trobar un punt intermig.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada