10/06/2011

Al principi hi ha l'admiració

Publicat per Carlos a 7:33 ,






Els homes comencem i van començar sempre a filosofar moguts per l'admiració; al principi, admirats davant els fenòmens sorprenents més comuns; després avançant poc a poc i plantejant-se problemes més grans, com els canvis de la lluna i els relatius al sol i les estrelles, i la generació del univers. Però el que es planteja un problema o s'admira reconeix la seva ignorància. (Per això estimar els mites és en certa manera filòsof; ja que el mite consta d'elements meravellosos.) De manera que, si van filosofar per fugir de la ignorància, és clar que buscaven el saber en vista del coneixement, i no per alguna utilitat. I així ho testimonien els fets. Per què aquesta disciplina va començar a buscar-se quan ja existien totes les coses necessàries i les relatives al descans l'ornament de la vida. és, doncs, evident que no la busquem per cap altra utilitat. sinó que, tal com anomenem home lliure al que ho és per si mateix i no per un altre, així considerem aquesta com l'unica ciència lliure, ja que ho és per si mateixa.


Aristòtil, Metafísica

Proposa un altre títol :


L'origen de la filosofia.

Quin és segons l’autor l’origen de la filosofía ? 
Segons l'autor, la filosofia ve donada per l'admiració, la contemplació de la natura i les inquetuds per saber el per que de les coses que no sabem, ni coneixem. Cada cop la filosofia planteja qüestions més grans i complexes, hem de tindre admiració no només per a la filosofia, per qualsevol cosa que fem, així podrem superar i respondre els obstacles que ens trobarem per el nostre camí de la vida.
Que significa que quan plantejem un problema reconeixem la nostra ignorància ?
Doncs que cada cop que ens pregunten alguna cosa, ens adonem que no la sabem per tant, podriem dir que filosofar és admetre la ignorància d'un mateix. Podem tindre uns coneixements, però mai arribarem a saber tot. Si filosofem per fugir de la ignorància coneixerem el saber.
La filosofia és útil ?
Sí, per què ens ajuda a compendre i conèixer tot el que ens envolta, amb la filosofia aprenem a valorar el que els ignorants no podem veure per la manca de coneixements i saber.
Compara el saber del text amb altres tipus de saber 
El saber filosòfic és un saber es basa en el fet de preguntarse coses  i desenvolupar un saber a partir dels coneixements apresos. Els pensadors obtenen l'experiència pensant, això per a mi és el que la diferencia amb el saber tècnic, per filosofar cal saber aplicar la raó per argumentar la realitat. En canvi el saber tècnic es aplicar coneixements que tu no has descobert per aconseguir un objectiu. Per a mi no té molt mèrit aplicar el que va descobrir una persona, el saber tècnic es més aplicar que pensar

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada