5/30/2012

Obrar conforme a la virtut més perfecta

Publicat per Carlos a 16:36 ,



Idees Principals :
En aquest text del llibre ètica a Nicòmac, Aristòtil fa una gran reflexió sobre l’ànima del home, és a dir que l’ànima ve donada pel nostre pensament únic dels humans.
Títol secundari :
L’acció de l’ànima.
Anàlisi :
Aquest text ens diu que l’home abans de ser ell ha de raonar, segons aristòtil arribara a una vida completa quan l’home reflexioni fins al punt d’obtenir la idea de la seva existència i raonaments lògics pels fets de la vida.
Ja que els éssers humans sóm els únics que posseím la capacitat de raonar i pensar per tant hem d’executarla, és a dir, qui no raona no actua de manera compulsiva e instintiva, per que avegades el que ens diu el jo no sempre es el més bo per a nosaltres.
Per a Aristòtil la felicitat està en una vida contemplativa que ens convida a reflexionar per arribar a la felicitat.
Comparació :
Aristòtil considera que la felicitat és l’objectiu final de la vida, ja que totes les activitats humanes es realitzen per un fi, l’últim fí es la felicitat.
Els epicurs consideren que la felicitat ve donada per els plaers de la vida 
La diferència entre ambdues és que una parteix de que la felicitat ve donada per una sèrie d’accions que tenen com a finalitat aquesta mateixa i que els cínics creuen que un conjunt d’accions que proporcionin bens i plaer ens donará la felicitat
Vols saber'ne més ? Biografía d'Aristòtil.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada