4/08/2012

L'amor com a responsabilitat personal.

Publicat per Carlos a 6:49 ,



Aquest text ens vol transmetre i explicar que l’amor és una acció còsmica i és una responsabilitat personal, ja que l’amor és l’aparició del tú. Per tant donem més importància a la persona de la que estem enamorats que a nosaltres mateixos, és un sentiment en el que es deixen la capa superficial de les persones per fixar-nos en el seu interior.
Títol secundari : L’amor és una responsabilitat individualitzada.
Aquest text està escrit per el filòsof Martin Buber, conegut com “Jo i tu” el text està estructurat en dos paràgrafs.
En el primer paràgraf ens introdueix la idea de que l’amor es una acció còsmica en la que aprenem a valorar l’interior de les persones i no les jutgem per el seu físic, ja que la nostra apariència exterior pot ocasionar una sèrie de prejudicis.
En el segon paràgraf ens diu que l’amor és una responsabilitat que cadascú ha de compendre, consisteix a igualar dos persones en un mateix. És a dir deixar de ser dos per transformar-nos en un. Valorar totes les coses de l’altre persona, acceptarla i tindre afecte envers ella.
Arrel il·lustrada kantiana dona a la persona una connotació fonamentalment moral. Una persona és un ésser lliure i autònom, capaç de crear amb el món natural i digne, la persona té un valor absolut.
El moviment personalista, és un corrent que considera l’ésser humà com a persona és a dir que la relació d’uns éssers humans amb altres es constitutiva per a cadsacú.
El que hem de destacar es que en les persones hi han relacions de respecte mutu i d’igualtat i que mai hem de utilitzar a les persones com a mitjans per aconseguir un fí.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada