4/05/2013

Anàlisi de la casualitat de l'abstract de David Hume.

Publicat per Carlos a 6:09 ,

Idees principals

Aquest text forma part de  l'Abstract de David Hume, un dels empiristes més importants de tota la filosofia, principalment el que ens introdueix l'autor es que l'èsser humà no pot demostrar que allò que hagi de succeir sigui igual que al passat. Els humans ens basem en el costum, com que una cosa sempre ha estat així dons sempre ho serà, però no podem afirmar amb certesa que demà sortirá el so.

Títol secundari : Casualitat irracional.

Anàlisi

Tots asociem per costum a tot efecte una causa, però això no es del tot cert encara que diem que ho és pel simple fet de que avegades en el passat hem experimentat efectes que han esdevingut en una causa. És cert que el que en un passat ha sigut en un futur pot esser, però no hi ha cap prova o evidencia que ens faci estar segur de que per exemple el sol tornarà a sortir l'endemà. Un exemple molt clar també es que quan veiem una bola de billar en direcció a una altra, com sempre hem vist que una a empenyat l'altre doncs pensem que aquesta serà moguda per la bola que es mou però fins al moment que aquestes dues boles no col·lisionen no podem dir a ciència certa el que passarà.

Comparació 

David Hume afirma que tots els coneixements provenen de l'experiència, ja que és un empirista i també, que tot allò que coneixem ho fem a través dels sentits. Mentres que Descartes que es un racionalista creu que no ens hem de fixar en l'experiència sino que hem de utilitzar la nostra raó.

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada