2/13/2013

Relació cos i ment ; Descartes.

Publicat per Carlos a 4:37 ,



Idees principals 

En aquest text descartes fa una reflexió sobre la relació cos - ànima. Per a ell l'ànima és la ment, és a dir, la part pensant i que per tant és el jo. També fa referència a la idea del cos ja que es totalment diferent a com nosaltres la veiem i per tant aquesta va separada de la ment.

Títol secundari : Dualisme cartesià

Anàlisi del text

L'autor explica les dues parts d'un home, diferència dues : ànima i cos. L'ànima és la que es troba a la ment i ens defineix com a persones, relaciona l'ànima amb la ment perquè el més profund que un humà pot arribar és el seu coneixement i pensament sobre els fets naturals i la nostra forma d'existència. 

Cos i ment com l'autor diu són dues substàncies totalment diferenciades, la seva unió és merament un accident. El resultat d'aquesta unió accidental entre l'ànima i el cos fa que sorgim nosaltres, és a dir, les persones, que alhora formem part i venim de la idea clara, distinta, inseparablem immortal i infinita, que és Déu.

Comparació 

Plató i Descartes mes o menys els dos defensen el mateix, (un dualisme). Però no pensen el mateix en cuan a la superioritat de l'ànima sobre el cos, és a dir que que Plató creu que l'ànima prové del món de les idees en canvi Descartes atribueix l'ànima a una idea infinita que és Déu. 

Back Top

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada